Blended Learning

Steeds vaker kiezen bedrijven, instellingen of organisaties voor een moderne manier om medewerkers te laten bij- of omscholen. “Wij willen E-Learning” is een veelgehoorde wens van onze opdrachtgevers. Wij stellen dan altijd de wedervraag: “Waarom wilt u dat?”.  De argumenten, denkbeelden en wensen lopen uiteen van het is goedkoop, snel, efficiënt en kost ons zo de minst mogelijke tijd en moeite. Onze medewerkers kunnen dat er mooi even bij doen. Herkent u dat?

Als u daar naar opzoek bent, gaat u dat bij ons niet zo snel vinden. Want de vorm die u hier voor ogen heeft, is ook precies wat het zegt: Voor de vorm!

Wanneer u liever heeft dat opgeleid personeel ook daadwerkelijk het geleerde in de praktijk gaat brengen, lees dan gerust verder. We hebben het dan namelijk over Blended Learning!

Wat is Blended Learning?

Blended Learning is een uiterst effectieve combinatie van het klassikaal onderwijs met E-Learning. Die effectiviteit kent de ingrediënten van het doelgericht, afwisselend en elkaar versterkend inzetten van beide onderwijsmethoden. Het resultaat is een “totaal leertraject” waarin de gewenste doelstellingen (vaardigheden en kennis) op een kostenbesparende manier worden verworven.  Door het inzetten van diverse werkvormen en materialen die op elkaar zijn afgestemd, worden de leer- en opleidingsdoelen gehaald. Zo is E-Learning niet langer het doel, maar één van de middelen om tot een volwaardig product te komen.

Bij veel leertrajecten, opleidingen en cursussen blijft het altijd de vraag in hoeverre het geleerde daadwerkelijk wordt gebruikt. “Gaan ze het nu ook echt zo doen?”. “En hoe zorgen we ervoor dat dat ook zo blijft?”. De dagelijkse werkzaamheden gaan vaak boven leren en we hebben het al druk genoeg. De transfer van het geleerde naar de werkplek is en blijft dan een belangrijk vraagstuk. Met de uitgebreide toolbox van Blended Learning kunnen leren en werken met elkaar verbonden worden. Trainingen houding en gedrag kunnen ingebed worden in de dagelijkse praktijk wat het actief leren bevorderd. Bewust gebruikt kan met dit instrumentarium een consistent en kostenbesparend leertraject worden ingericht waarin E-Learning en Klassikaal onderwijs elkaar versterken. Maar voor een goede transfer en daarmee voor een werkelijk succes is meer nodig.

Bent u benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat en of dat ook iets is voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact op met onze opleidingskundig adviseur digitaal leren. Dat kan via het bekende telefoonnummer of via opleidingen@vhls.eu.